Mist het MKB de slag in digitalisering en e-commerce?

ICT, computers, digitalisering, e-commerce… de gemiddelde ondernemer gruwelt er van en kijkt liever de andere kant op of gaat in zee met de eerste de beste (goedkoopste) aanbieder.
Het gevolg is niet zelden, dat de investering hoger wordt dan begroot en het uiteindelijke resultaat achterblijft bij de verwachting.

Hoe kan dit gebeuren?

Van alle Nederlandse ondernemers ziet 70% kansen in digitalisering, echter heeft 65% heeft géén strategie voor ICT! Dit heeft als gevolg dat investering hoger uitvallen en resultaat achterblijft.
Een belangrijk deel van deze problematiek wordt veroorzaakt door het ontbreken van de juiste mensen in de organisatie. Dit geeft 80%(!) van de ondernemers als reden aan.

Succesvolle projecten

Het sleutelwoord voor een succesvol ICT project is: tijd. Als er voldoende tijd in het begeleiden van een ICT project wordt gestoken, zal het project op alle gebieden beter presteren. Precies hier ontstaat het kip-ei probleem, omdat de 80% van ondernemers niet de juiste mensen in dienst heeft om het werk te doen. Vaak wordt het werk er bij gedaan met alle gevolgen van dien.

Kennis inhuren

Al sinds de oprichting ondersteunt van kollenburg Projecten – Media – Advies, ondernemers succesvol op het gebied van ICT. Dit kan bestaan uit projectmanagement, het opstellen van het ICT-beleid, maar ook hoe u uw medewerkers betrokken krijgt bij de veranderingen door een ICT-project. Ook is het mogelijk om je bedrijfsproces in kaart te brengen voor een kwaliteitsmeting.
Daarnaast adviseer ik ondernemers over het gebruik van beeldbanken. Op mijn website DAMsupport schrijf ik blogs en verzamel ik nieuws welke interessant is voor ondernemers die aan een beeldbank denken.

Begin goed! maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend gesprek over jouw projecten en laat mij je vertellen hoe je kunt besparen én je rendement op je project te vergroten.